Lart

Djalë apo vajzë? Ja si mund të ndikojë stresi në gjininë e foshnjës suaj të ardhshme

Studiuesit kanë zbuluar një detaj që mund t’ju ndihmojë në zbulimin e gjinisë gjatë shtatzënisë.

“Bright Side” sjell disa hulumtime interesante që tregojnë se kush ka më shumë të ngjarë të ketë djalë apo vajzë.

Stresi mund të jetë diçka që ndikon në gjininë e fëmijës suaj të ardhshëm

Raporti “natyral” gjatë lindjes është rreth 105 djem në 100 vajza, por vetëm një e treta e grave që përjetuan stres, përfshirë nivele të larta të hormoneve, sheqer në gjak, ndryshime të peshës trupore dhe madje rritje të inflamacionit, kishin djalë, zbuluan studiuesit.

Presionet e jetës së përditshme mund të ndikojnë në seksin e foshnjës në bark. Në disa studime, specialistët vunë re se gratë që përjetojnë çdo lloj stresi kanë më pak të ngjarë të kenë djalë. Ata nuk e konsiderojnë këtë një shkak që ndikon 100% në gjini, por thonë se është një nga arsyet e mundshme që mund të llogaritni gjatë planifikimit të shtatzënisë.

Stresi psikologjik është më ndikues

Stresi fizik dhe emocional mund të ulë shanset tuaja për të pasur një djalë, sepse meshkujt janë më të prekshëm ndaj mjediseve të pafavorshme para lindjes. Ka edhe më shumë kërkime që thonë se fetuset mashkullore kanë më pak të ngjarë të mbijetojnë, kështu që natyra jonë në thelb na jep më shumë shanse për të pasur një fëmijë të shëndetshëm.

Mbështetja sociale është e rëndësishme gjatë planifikimit të një shtatzënie

Sa më shumë mbështetje sociale që merrte një nënë, aq më të mëdha ishin shanset që ajo të kishte një fëmijë mashkull, përfunduan studiuesit pas disa studimeve.

3 aspekte të ndryshme të mbështetjes sociale u gjetën që një grua të ndihet më pak e stresuar

Të kesh njerëz për të folur

Të kesh njerëz për të kaluar kohë me ta

Të kesh njerëz që të ndihmojnë

Të qenit i stresuar fizikisht u raportua gjithashtu si diçka që mund të ndikojë në gjininë e një fëmije të ardhshëm , por mbështetja sociale ushtron një ndikim të madh biologjik në shëndetin e nënës, i cili mund të ketë efekte ndikuese.

Është e rëndësishme të ndiheni të sigurt dhe të qetë, dhe është mirë të praktikoni relaksim për të mbrojtur veten nga stresi shtesë, veçanërisht gjatë shtatzënisë.

Shpërndaj
Shëndeti - Probleme.me

Probleme.me fokusohet në shëndetin dhe mirëqenien personale tuajën. Artikuj të shumtë për shtatzëninë, fëmijët, gratë e meshkujt. Nëse keni ndonjë koment, sygjerim apo edhe informacion për ta ndarë me ne na kontaktoni shendeti@rilinde21.sg-host.com