Lart

Si të ulni rrezikun e goditjeve në tru

Goditjet në tru janë veçanërisht të rrezikshme sepse është e pamundur të parashikohen se kur do të ndodhin. Madje, një incident i tillë dhe pasojat e tij mund të jenë tragjike. Më poshtë ju tregojmë si të zvogëloni shanset për të pasur një goditje në tru.

Kujdesuni për BMI-në tuaj

Të qenit mbipeshë rrit ndjeshëm rrezikun e goditjes në tru. BMI juaj duhet të jetë në intervalin 18.5-24.99. Për ta llogaritur atë duke përdorur një kalkulator në internet, ju nevojiten vetëm informacione për gjatësinë dhe peshën tuaj.

Presionin e gjakut dhe sheqerin

Kontrolloni rregullisht presionin e gjakut. Nëse është shumë e lartë, përpiquni ta zvogëloni duke ndryshuar stilin e jetës dhe dietën tuaj. Ju gjithashtu duhet të kontrolloni sheqerin në gjak të paktën një herë në vit. Diabeti ka një efekt shumë negativ në enët e gjakut.

Lënia e duhanit 

Lënia e duhanit është një nga faktorët që kontribuon më shumë në uljen e rrezikut të goditjes në tru. Mos harroni, pa marrë parasysh sa vjeç jeni ose sa kohë keni pirë duhan, nuk është kurrë vonë për ta lënë atë. Hulumtimet tregojnë se edhe duhanpirësit 30-vjeçarë mund të përfitojnë nga lënia e duhanit.

Shpërndaj
Lajme - Probleme.me