Lart

Simptomat e sulmit në zemër

Rreth 95 për qind e të mbijetuarve pohojnë se një atak në zemër shoqërohet me këto dy simptoma.

Kohët e fundit u publikua një raport i bazuar në një sondazh me 500 gra, i cili hedh poshtë një mit popullor për natyrën e sulmeve në zemër.

Në fakt, besohet se sulmi në zemër ndodh papritur dhe se është një dhimbje që lind në gjoks dhe përhapet në krahë dhe qafë.

Megjithatë, simptomat e sulmit në zemër shpesh shfaqen gradualisht dhe një studim zbuloi se 95 për qind e grave vunë re se diçka nuk ishte në rregull deri në një muaj para një ataku në zemër.

Disa gra thanë se ishin aq të lodhura sa nuk mund të rregullonin shtratin e tyre pa pushuar.

Nga ana tjetër, në listën e këtyre femrave ishte edhe një shenjë e zakonshme; dhimbje gjoksi.

Ata e përshkruan atë si presion ose shtrëngim në gjoks, jo dhimbje.

Edhe kur sulmet e tyre në zemër ishin të vazhdueshme, vetëm një e treta e grave në këtë studim thanë se kishin përjetuar simptoma “klasike” të dhimbjes së gjoksit. Në vend të kësaj, gulçimi, dobësia dhe lodhja, djersitja, marramendja dhe vjellja kryesojnë listën.

Shpërndaj
Sëmundje - Probleme.me

Probleme.me prezanton para jush enciklopedinë më të madhe shqiptare për sëmundje. Nëse keni ndonjë sygjerim apo informacion që mendoni se duhet ta mbulojmë na kontaktoni në semundje@rilinde21.sg-host.com