Lart
 

Syri dhe Shikimi

Më poshtë mund të gjeni më shumë rreth asaj se si shohim, sëmundjeve të ndryshme të syrit si dhe artikuj tjerë të ndërlidhur.

Më të Lexuarat

Syri dhe Shikimi

Sytë tanë janë përgjegjës për katër nga të pestat e të gjithë informacioneve që truri ynë merr. Sytë janë organe shumë komplekse. Në mënyrë që sytë tuaj të shohin, duhet të ketë dritë. Rrezet e lehta reflektojnë nga një objekt dhe hyjnë në sy përmes korneas. Në pjesën e prapme të syrit drita është e fokusuar nga retina, pastaj konvertohet në sinjale që duhen dërguar në tru. Sapo truri merr sinjalet, shfaqet ajo qe ne shohim. Mësoni si të mbani shëndetin tuaj të syve dhe çfarë të prisni nga kontrollet dhe trajtimet për probleme të zakonshme të shikimit.

Semundjet e Syve dhe te Shikimit

Të ndërlidhura