Lart
 

Veshkët dhe Sistemi Urinar

Të gjitha informatat ne lidhje me veshkët dhe sistemin urinar

Më të Lexuarat

Veshkët dhe Sistemi Urinar

Veshkët janë dy organe në formë të fasules, me madhësi të një grushti. Ato gjenden në pjesën e poshtme të abdomenit. Detyra e tyre kryesore është të pastrojnë gjakun, të mbledhin lëngjet e panevojshme nga trupi për t’i larguar më pastaj me anë të urinës. Veshkët bashkë me fshikëzën, dy gypat urinë përcues si dhe kanalin urinë nxjerrës përbëjnë sistemin urinar. Çështjet urologjike mund të ndikojnë jo vetëm në cilësinë e jetës tuaj, por në shëndetin tuaj të përgjithshëm. Mësoni më shumë rreth sëmundjeve të veshkave dhe më shumë.

Sëmundje të Veshkëve

Të ndërlidhura

Nuk ka përmbajtje të disponueshme