Lart

A e dini se ka një kohëzgjatje optimale të urinimit?

Shumica prej nesh nuk mendojnë shumë se sa kohë shpenzojmë në tualet, por ekspertët e shëndetit kanë nxitur njerëzit të marrin parasysh rregullin “21 sekonda”.

Një ekip shkencëtarësh nga Georgia Tech zbuloi se shumica e gjitarëve zbrazin fshikëzën e tyre në rreth 21 sekonda.

Studiuesit pohojnë se kjo kornizë kohore mund të jetë një mjet i dobishëm për njerëzit që të gjurmojnë zakonet e tyre të fshikëzës.

Infermierja Janis Miller shpjegoi se nëse koha juaj e urinimit është më e gjatë ose më e shkurtër se 20 sekonda, mund të jeni duke marrë shumë kohë ose duke shkuar shumë shpesh në tualet.

“Nëse vëreni se pothuajse gjithmonë urinoni për më pak ose më shumë se 20 sekonda, pyesni veten: A po pini shumë ujë apo jo mjaftueshëm? A shkoni në tualet më shpesh seç duhet? Përgjigjet tuaja mund t’ju ndihmojnë të rregulloni zakonet tuaja”, tha ajo.

Shkalla e rrjedhjes së urinës mund të sinjalizojë gjithashtu probleme shëndetësore, duke përfshirë gurët, cistitin dhe madje edhe problemet e prostatës. Kjo është arsyeja pse është e rëndësishme të monitoroni aktivitetin në banjë.

Hulumtimet e mëparshme kanë treguar gjithashtu se ulja shumë shpesh mund të çojë në komplikime shëndetësore, duke përfshirë mosfunksionimin e legenit.

Shpërndaj
Sëmundje - Probleme.me

Probleme.me prezanton para jush enciklopedinë më të madhe shqiptare për sëmundje. Nëse keni ndonjë sygjerim apo informacion që mendoni se duhet ta mbulojmë na kontaktoni në semundje@rilinde21.sg-host.com