Lart

Simptomat që shkaktohen nga problemet me veshka

Veshkat filtrojnë toksinat, kështu që është shumë e rëndësishme për shëndetin e përgjithshëm që ato të funksionojnë siç duhet. Diagnoza e hershme rrit mundësinë e trajtimit, ndaj është e rëndësishme të dëgjojmë trupin tonë dhe sinjalet që ai na dërgon. Kur veshkat janë të dëmtuara, këto simptoma mund të shfaqen.

Nyje të fryra, këmbë, fytyrë

Akumulimi i lëngjeve në trup është një tregues i qartë se diçka nuk është në rregull me veshkat tuaja, pasi ato janë pastruesit kryesorë të lëngjeve që gjenden në trup. Ënjtja e disa pjesëve të trupit si nyjet, këmbët, duart, fytyra etj, mund të tregojë probleme me veshkat.

Ndryshimet në urinë

Prodhimi i urinës është një nga detyrat kryesore të veshkave dhe çdo ndryshim në ngjyrën ose erën e urinës mund të tregojë se diçka nuk është në rregull.

Dhimbje shpine

Disa nga ndryshimet që mund të vini re që tregojnë probleme të mundshme janë:

  • Urinimi është i dhimbshëm
  • Në urinë ka gjurmë gjaku
  • Urinimi u bë i rrallë
  • Zgjohuni disa herë gjatë natës për të urinuar
  • Të vjella

Kur veshkat nuk nxjerrin substanca të dëmshme nga trupi, mund të shfaqet një ndjenjë të përzier. Kështu trupi gjen mënyra për të nxjerrë toksinat.

Ndiheni të lodhur gjatë gjithë kohës

Të gjithë kanë ditë kur janë të lodhur, në humor të keq etj. pavarësisht se fle mjaftueshëm. Megjithatë, lodhja ndonjëherë mund të shkaktohet nga mungesa e eritropoietinës, një hormon i sekretuar nga veshkat. Prandaj, nëse keni mungesë të këtij hormoni, do të lodheni më shpesh dhe më intensivisht dhe kjo do të jetë tregues se diçka nuk është në rregull me veshkat tuaja, transmeton “Haber”.

Anemia

Edhe anemia është e lidhur me mungesën e eritropoietinës, pasi ky hormon është vendimtar për prodhimin e qelizave të kuqe të gjakut. Nëse jeni anemik, kontrolloni edhe shëndetin e veshkave.

Shije e pakëndshme në gojë

Nëse veshkat tuaja nuk filtrojnë dhe largojnë toksinat, ato më pas grumbullohen në trup. Kjo mund të shkaktojë një shije metalike në gojë si dhe erë të keqe.

Shpërndaj
Sëmundje - Probleme.me

Probleme.me prezanton para jush enciklopedinë më të madhe shqiptare për sëmundje. Nëse keni ndonjë sygjerim apo informacion që mendoni se duhet ta mbulojmë na kontaktoni në semundje@rilinde21.sg-host.com