Lart

Kjo është Saktësisht sa ka të Ngjarë që të Kaloni Arrest Kardiak Gjatë Mardhënieve Seksuale

Mundësia për të shkuar në arrest kardiak derisa keni marrëdhënie seksuale është një mendim i tmerrshëm. Duket si një shqetësim i vlefshëm – në fund të fundit, seksi sigurisht rrit ritmin e zemrës. Por djemtë kudo tani mund të jenë të qetë, sepse studimi i ri tregon se shanset e seksit në të vërtetë të ndalojnë zemrën e një mashkulli janë shumë të ulëta.

Një studim ka disa gjetje qetësuese për burrat kudo në lidhje me seksin dhe arrestin kardiak.

Studiuesit identifikuan se cilat raste ishin të lidhura me seksin, të cilin ata e klasifikuan si një ngjarje që ndodhi brenda një ore nga vetë seksi. Ata zbuluan se nga të gjitha rastet e arrestit kardiak, vetëm 34 raste, ose 0.7%, ishin të lidhura me seks.

Nga 34 raste, 32 nga rastet ishin burra. Në përgjithësi, seksi përbënte 1% të rasteve të raportuara meshkuj. Studimi gjithashtu zbuloi se 94% e të gjithë meshkujve me raste të arrestit kardiak ndodhën tek ata që tashmë kishin një histori të sëmundjes së zemrës. 

Numri i madh i njerëzve ndihmoi në forcimin e legjitimitetit të gjetjeve të studimit.

Nëse kjo ngjarje shkatërruese ndodh, partneri nuk duhet të hezitojë të kryejë CPR pasi potencialisht do të rrisë shanset për të mbijetuar.

Studimi zbuloi se vetëm një e treta e djemve që përjetuan arrest kardiak morën reanimacion kardiopulmonar, ose CPR. Djemtë që morën CPR kishin një normë më të lartë mbijetese. Trupi juaj në fakt mund t’ju bëjë të ditur se do të keni një arrest kardiak javë më parë.

 

Shpërndaj
Sëmundje - Probleme.me

Probleme.me prezanton para jush enciklopedinë më të madhe shqiptare për sëmundje. Nëse keni ndonjë sygjerim apo informacion që mendoni se duhet ta mbulojmë na kontaktoni në semundje@rilinde21.sg-host.com