Lart

Pse ndodhin rrahjet e shpejta të zemrës?

Kur zemra ka mbi 100 rrahje në minutë, quhet takikardi dhe është term mjekësor për rrahjet e shpejta të zemrës.

Sipas ekspertëve kur ndodhin rrahjet e shpejta zemra nuk është në gjendje të pompojë në mënyrë efikase gjakun e pasur me oksigjen në trup.

Është me rëndësi që një pacient që e sheh se ka rrahje te shpejta të zemrës të kontaktoj mjekun kardiolog sepse natyra e këtij problemi mund të jetë e ndryshme.

Rrahjet e shpejta të zemrës mund të ndodhin sepse pacienti ka hipertension, sëmundje të valvulave të zemrës, pamjaftueshmëri kardiake apo telashe tjera që lidhen me zemrën.

Por, jo gjithmonë rrahjet e shpejta të zemrës vijnë si pasojë e ndonjë problemi me zemrën.

Pacientët që kanë probleme me gjendrën tiroide, ata që kanë probleme me mushkëritë apo personat që abuzojnë me substanca të ndryshme apo me sasi të madhe të kafeinës mund të përjetojnë rrahje të shpejta të zemrës.

Është me rëndësi që kur keni shqetësime të tilla të vizitoni mjekun kardiolog.

Në spitalin ‘’FATI IM’’, ju mirëpret doktoresha e mirënjohur Aurora Bakalli.

Shpërndaj
Sëmundje - Probleme.me

Probleme.me prezanton para jush enciklopedinë më të madhe shqiptare për sëmundje. Nëse keni ndonjë sygjerim apo informacion që mendoni se duhet ta mbulojmë na kontaktoni në semundje@rilinde21.sg-host.com