Lart

Zakoni që i bën mirë zemrës

Ekspertët nuk kanë dyshime, një zemër e shëndetshme ndërtohet çdo ditë. Ndërsa ndërgjegjësimi ynë për një jetë të shëndetshme dhe parandalimin e sëmundjeve të zemrës vazhdon të rritet, ka ende disa gjëra që mund të neglizhohen lehtësisht.

Njëra prej tyre është vërtet e rëndësishme. Një dietë e shëndetshme, e pasur me perime dhe fruta, higjiena e duhur e gjumit dhe ruajtja e një ekuilibri të shëndetshëm mes punës dhe jetës private kanë një rëndësi të madhe, por ekspertët besojnë se aktiviteti fizik rezulton të jetë një faktor kyç për një zemër të shëndetshme.

Çfarë mund të bëni për ta mbajtur zemrën tuaj të shëndetshme?

Gjëja më e rëndësishme për zemrën tuaj është niveli i aktivitetit fizik. Sipas Kimberly Powers, një infermiere në Qendrën e Zemrës Ascension Seton në Austin, njerëzit që konsiderohen jetëgjatë, mbi 90 vjeç, kanë një gjë të përbashkët, ata ushtrojnë rregullisht, të paktën gjysmë ore, disa herë në javë. Rezulton se është me të vërtetë shumë e rëndësishme për zemrën.

Ushtrimi ndihmon në ruajtjen e presionit normal të gjakut dhe niveleve të kolesterolit në gjak, dy fajtorët kryesorë të problemeve të zemrës.

Pavarësisht nëse stërviteni në palestër ose në shtëpi, ose thjesht bëni një shëtitje të rregullt, lëvizja juaj është e një rëndësie të madhe. Këtë e nënvizon Dr. Pollock. Këta faktorë janë të lidhur ngushtë me rrezikun e sëmundjeve të zemrës dhe vdekjes, thekson ekspertja.

Sa më shumë të lëvizni dhe sa më gjatë të qëndroni aktiv, në çdo fazë të jetës tuaj, aq më mirë kujdeseni për zemrën tuaj. Sipas ekspertëve, zakoni më i keq për zemrën tuaj është të anashkaloni tërë jetën.

Shpërndaj
Sëmundje - Probleme.me

Probleme.me prezanton para jush enciklopedinë më të madhe shqiptare për sëmundje. Nëse keni ndonjë sygjerim apo informacion që mendoni se duhet ta mbulojmë na kontaktoni në semundje@rilinde21.sg-host.com