Lart

Bëni kujdes: 10 sipërfaqet që nuk duhet t’i pastroni kurrë me sodë buke

Cilësitë gërryese të sodës së bukës e bëjnë atë ideale për të trajtuar njollat ​​e forta në gjithçka, nga tenxhere dhe tigan deri tek dyshekët.

Soda për pjekje është e njohur për vetitë e saj të gjithanshme të pastrimit dhe ndërsa ka pak që nuk mund ta pastrojë, përdorimi i këtij përbërësi shtëpiak në sipërfaqe të gabuar mund të shkaktojë ndonjë dëm të vërtetë – por cilat sipërfaqe duhet të shmangni kur pastroni me sodë buke?

Me një mori mashtrimesh dinake të ndara nga dashamirësit të pastrimit çdo ditë për t’ju ndihmuar të pastroni pronën tuaj, është e vështirë të gjeni gjëra që nuk mund t’i pastroni me sodë buke, uthull të bardhë ose lëng limoni.

Fuqitë e pastrimit të thellë të sodës së bukës mund të jenë të dëmshme për sipërfaqet delikate – dhe këto janë 10 sipërfaqet që duhet të shmangni për ta mbajtur shtëpinë tuaj të paprekur.

Cilësitë gërryese të sodës së bukës e bëjnë atë ideale për të trajtuar njollat ​​e forta në gjithçka, nga tenxhere dhe tigan deri tek dyshekët.

Me aftësitë zbardhuese dhe eksfoluese, soda e bukës do të largojë papastërtitë dhe njollat ​​në një çast – të gjitha me koston e sipërfaqes në të cilën e përdorni.

Ndërsa nuk ka debat mbi efektivitetin e sodës së bukës në orendi dhe veshje të buta, sipërfaqet e forta dhe të veshura mund të vuajnë nga forca e fuqive të saj pastruese.

Mbajtja e sodës së bukës për sipërfaqe të sigurta është mënyra më e mirë për të përdorur këtë agjent pastrimi natyral, por shmangia e saj në këto sipërfaqe do ta mbajë shtëpinë tuaj pa gërvishtje dhe do të duket krejt e re.

10 sipërfaqe për të shmangur pastrimin me sodë buke

Sipërfaqet prej mermeri

Sipërfaqet e kuarcit

Mobilje prej druri

Mobilje me groove/çarje të thella

Sobë qeramike

Argjendi

Flokët

Lëkurë

Vegla të veshura me ar

Dysheme druri.

Shpërndaj
Shëndeti - Probleme.me

Probleme.me fokusohet në shëndetin dhe mirëqenien personale tuajën. Artikuj të shumtë për shtatzëninë, fëmijët, gratë e meshkujt. Nëse keni ndonjë koment, sygjerim apo edhe informacion për ta ndarë me ne na kontaktoni shendeti@rilinde21.sg-host.com