Lart

Çfarë ndodh me trupin tonë kur gëlltisim çamçakëz?

Kur gëlltisim një çamçakëz, trupi nuk mund ta tretë ose prishet. Por kjo nuk do të thotë se qëndron përgjithmonë në stomak. Ashtu si shumica e ushqimeve që hamë, çamçakëzi do të kalojë përmes sistemit tonë të tretjes. Realiteti është se çamçakëzi do të eliminohet nga trupi brenda 1 deri në 3 ditë.

Sidoqoftë, gëlltitja e shumë çamçakëzit në një kohë të shkurtër mund të çojë në pengesa të zorrëve.

Po, mund të gëlltitet çamçakëzi, por nuk duhet pasi ka vlerë minimale ushqyese dhe mund të përmbajë substanca sintetike që ndoshta nuk duhet të futen në sistemin e tretjes.

A është e sigurt të gëlltitet apo jo?

Sipas Administratës Amerikane të Ushqimit dhe Barnave, çamçakëzi është i sigurt për konsum njerëzor. Por kjo shoqërohet me rregullore specifike që përshkruajnë me hollësi se cilat përbërës dhe në çfarë sasie duhet të përmbahen në çamçakëz.

Hidroksitolueni butiluar, dioksidi i titanit dhe aspartami janë përbërës të diskutueshëm në çamçakëz. Por Administrata Amerikane e Ushqimit dhe Barnave i konsideron ato të sigurta nëse përdoren në sasi të vogla. Sidoqoftë, te fëmijët do të ishte më mirë të shmangnin dhënien e çamçakëzit nëse nuk mund ta shmangin gëlltitjen.

Nëse dikush tani mund të përtypë çamçakëz pa e gëlltitur, në të vërtetë mund të ketë disa përfitime nga ky zakon. Hulumtimet tregojnë se përtypja mund të ndihmojë në lehtësimin e stresit, por gjithashtu ndihmon në produktivitetin dhe mirëqenien.

Shpërndaj
Shëndeti - Probleme.me

Probleme.me fokusohet në shëndetin dhe mirëqenien personale tuajën. Artikuj të shumtë për shtatzëninë, fëmijët, gratë e meshkujt. Nëse keni ndonjë koment, sygjerim apo edhe informacion për ta ndarë me ne na kontaktoni shendeti@rilinde21.sg-host.com