Lart

Efektet Anësore të Pijeve Energjike Industriale

Të gjithë e dimë se nuk janë shumë të shëndetshme nëse konsumohen në sasi, por çfarë i bënë ato saktësisht të rrezikshme?

Pijet energjike kanë efekte anësore të mundshme nëse nuk konsumohen me kujdes siç këshillohet në ambalazhin e tyre.

Për disa njerëz, sidomos fëmijë, nuk ka sasi të sigurt të konsumit të pijeve energjike, çdo sasi mund të jetë shumë e rrezikshme.

Kjo ndodhë sepse përbërësit e pijeve energjike janë të shumta dhe të llojllojshme, duke i bërë ato më të rrezikshme në raportin e efekteve negative të mundshme.

Disa prej këtyre efekteve mund të jenë edhe vdekjeprurëse. Siguria rreth konsumit të pijeve energjike është një problem masiv, pasi që fëmijët dhe adoleshentët që i konsumojnë vazhdimisht rriten në numër.

Disa vende e kanë ndaluar shitjen e pijeve energjike për personat nën moshën 16 vjeçare.

10 nga efektet anësore më të shpeshta janë këto:

  • Palpitacione / takikardi
  • Dridhje
  • Agjitacion / shqetësim
  • Probleme gastrointestinale
  • Dhimbje në kraharor / ishemi
  • Marramendje / sinkopë
  • Paretezia (ndjesi shpimi gjilpërash ose mpirje e lëkurës)
  • Pagjumësia
  • Bllokim i rrugëve të frymëmarrjes
  • Dhimbje koke

Nëse ju filloni të keni këto probleme duhet t’i drejtoheni mjekut specialist menjëherë dhe të kërkoni ndihmë mjekësore.

 

Shpërndaj
Shëndeti - Probleme.me

Probleme.me fokusohet në shëndetin dhe mirëqenien personale tuajën. Artikuj të shumtë për shtatzëninë, fëmijët, gratë e meshkujt. Nëse keni ndonjë koment, sygjerim apo edhe informacion për ta ndarë me ne na kontaktoni shendeti@rilinde21.sg-host.com