Lart

Faktorët që Dëmtojnë Gjëndrën Tiroide

Gjëndra tiroide vepron si një grup i bakterieve që e vënë trupin në funksion, ndërsa kur ajo nuk është në rregull, funksionon në efikasitetin më të madh për ta mbajtur trupin në formë të mirë.

Por, faktorët që rëndojnë trupin si inflamacioni kronik, mangësitë minerale, ulin funksinon e saj, me kalimin e kohës, këta faktorë varfërojnë lëndët e para që ushqejnë prodhimin e hormoneve kryesore.

Mjeku, Aviva Romm, tha se truri i njeriut fillon të regjistrojë se po shpenzon energji, duke fuqizuar gjëndrën tiroide.

“Ky është momenti kur ju filloni të përjetoni simptoma si energji e ulët dhe shtim në peshë. Për t’i bërë gjërat më keq, stresi varfëron edhe mineralet e nevojshme për të rimbushur tiroiden”, tha Romm.

Çelësi i shërimit është se njerëzit duhet ta largojnë stresin e zakonshëm, ndërsa trupi mbushet me lëndë ushqyese të nevojshme për shërimin e tiroides dhe rigjenerimin e djegies së yndyrës.

Një studim zbuloi se gratë që ndoqën një plan për rigjallërimin e tiroides humbën 42 për qind më shumë yndyrë në bark sesa dietat që nuk përqendroheshin në ringjalljen e gjëndrës.

Shpërndaj
Shëndeti - Probleme.me

Probleme.me fokusohet në shëndetin dhe mirëqenien personale tuajën. Artikuj të shumtë për shtatzëninë, fëmijët, gratë e meshkujt. Nëse keni ndonjë koment, sygjerim apo edhe informacion për ta ndarë me ne na kontaktoni shendeti@rilinde21.sg-host.com