Lart

8 Mënyra për të Folur Rreth Notave të Këqija

 

Çdo fëmijë sjell në shtëpi një notë zhgënjyese të rastit. Ndonjëherë lëndimi i tyre është i mjaftueshëm për t’i vendosur në rrugën e duhur. Herë të tjera, ndërhyrja prindërore mund të jetë e nevojshme për t’u siguruar që nuk është fillimi i një modeli. Por kur është koha më e mirë për të folur? Dhe cfare thua ti

Këtu janë disa këshilla:

1. Adresoni herët rëndësinë e notave

Mos lejoni që një kartë raporti e keqe të jetë motivi për bisedën tuaj të parë në lidhje me pritjet tuaja. Diskutoni këtë çdo vit me fëmijën tuaj.

2. Afrohuni subjektit me shqetësim, jo ​​me zemërim

Edhe pse doni të adresoni një notë të keqe, bëni një pushim për tu qetësuar nëse e gjeni veten të zemëruar. Mos harroni se ajo që është e rëndësishme është ajo që ndodh nga kjo pikë e tutje. Ju nuk mund ta ndryshoni të kaluarën.

3. Ndajeni fëmijën nga klasa

Sigurohuni që fëmija juaj e di se, ndërsa ju nuk e pëlqeni notën, ju e doni atë. Mbani në mend se megjithëse notat janë të rëndësishme, ato janë vetëm një masë e suksesit.

Zbulimi i shkakut të performancës së dobët do t’ju lejojë ta trajtoni atë përpara se të bëhet një problem më i madh.

4. Bëni pyetje

Do të doni të dini pse fëmija juaj mori notën e dobët. A po ndodh diçka në shkollë? Në shtëpi? Ai thjesht nuk ka studiuar? A u humbën detyrat? A po kalon shumë kohë me miqtë? Zbulimi i shkakut të performancës së dobët do t’ju lejojë ta trajtoni atë përpara se të bëhet një problem më i madh.

5. Bisedoni me mësuesin

Kontributi i mësuesit mund të hedhë dritë të vlefshme nëse ka nevojë për më shumë ndihmë, ose nëse fëmija juaj mund të ketë shenja të një paaftësie në të mësuar.

6. Dije që shpërblimet dhe ndëshkimet nuk funksionojnë nëse doni që fëmija juaj të dojë të mësojë

Jini mbështetës i shkollës, pavarësisht nga niveli juaj i arsimit. Nëse e bëni mësimin të kënaqshëm, fëmijët do të bëjnë më të mirën sepse u pëlqen të mësojnë. Ky është një motivues shumë më i mirë afatgjatë sesa frika nga ndëshkimi.

7. Kini kujdes nga presioni

Eshte mirë të jesh një prind i shqetësuar, i përfshirë. Por mos e inkurajoni fëmijën tuaj të konkurrojë me të tjerët për notat. Fëmijët duhet të garojnë vetëm me veten e tyre dhe të bëjnë më të mirën e tyre. Presioni mund të rezultojë në depresion dhe probleme të tjera të rëndësishme.

8. Bëni hapat më të thjeshtë së pari

Kontrolloni aftësitë organizative të fëmijës tuaj. Kufizoni televizionin. Siguroni një mjedis të mirë studimi dhe vendosni orët e detyrave të shtëpisë. Kini kujdes që mos ta programoni tepër me aktivitete jashtëshkollore.

Shpërndaj
Shëndeti - Probleme.me

Probleme.me fokusohet në shëndetin dhe mirëqenien personale tuajën. Artikuj të shumtë për shtatzëninë, fëmijët, gratë e meshkujt. Nëse keni ndonjë koment, sygjerim apo edhe informacion për ta ndarë me ne na kontaktoni shendeti@rilinde21.sg-host.com