Lart

Gjashtë gjërat që i ndodhin trupit kur ecni çdo ditë

Stili modern i jetesës ka bërë që shumicën e kohës ta shpenzojmë duke qëndruar ulur, e kjo pastaj po na shpie në shumë probleme shëndetësore si pasojë e mungesës së aktivitetit fizik.

Ekspertët shëndetësorë rregullisht na kujtojnë të mos e harrojmë rëndësinë e aktivitetit fizik.

Ecja është një prej aktiviteteve më të vjetra fizike njerëzore dhe është tejet fitimprurëse për shëndetin tonë.

Ajo e shpejton metabolizmin pa u shkaktuar problem nyejve, djegë kalori, e parandalon shtimin e peshës, na bën më të shëndetshëm, më të lumtur, etj.

Sidoqoftë, ekspertët kanë treguar në detaje për gjashtë përfitimet kryesore shëndetësore të ecjes.

1. I lufton sëmundjet kronike siç janë ato të zemrës, artriti dhe diabeti. Është një prej formave më të sigurta të ushtrimeve fizike, i mbështet nyejt me qarkullim të përmirësuar dhe që i ndihmon sistemit limfatik ta kryejë funksionin e vet. Ndër tjerash e zvogëlon inflamacionin. Ecja është falas, efikase dhe mënyrë e mirë për ta mbajtur formën fizike, për ta përmirësuar funksionin hormonal, muskulor dhe atë të zemrës.

2. Ecja është mënyrë efikase për ta mbajtur një peshë të shëndetshme. Është ushtrim i lehtë që ka rrezik të ulët të lëndimeve.

3. Ecja e ulë rrezikun e sulmit të trurit, sëmundjeve koronare të zemrës dhe sulmeve të zemrës. Ndër tjerash e ulë shtypjen e gjakut, ndikon pozitivisht në pulsin e zemrës, kapacitetin ushtrimor, në kualitetin e jetës, etj.

4. Ecja është mënyrë natyrale për ta përmirësuar disponimin dhe për ta luftuar depresionin e ankthin.

5. Ecjet e rregullta e ndalojnë humbjen e masës së eshtrave që vjen si pasojë e plakjes.

6. Ecja është ushtrim me impakt të ulët që nuk kërkon pajisje dhe që mund të performohet me çfarëdo ritmi dhe në çdo kohë.

Shpërndaj
Shëndeti - Probleme.me

Probleme.me fokusohet në shëndetin dhe mirëqenien personale tuajën. Artikuj të shumtë për shtatzëninë, fëmijët, gratë e meshkujt. Nëse keni ndonjë koment, sygjerim apo edhe informacion për ta ndarë me ne na kontaktoni shendeti@rilinde21.sg-host.com