Lart

5 Këshilla të Shëndetshme për Stilin e Jetës për të Rriturit

1. Hani një larmi ushqimesh

Për shëndet të mirë, na duhen më shumë se 40 lëndë ushqyese të ndryshme dhe asnjë ushqim i vetëm nuk mund t’i furnizojë të gjithë. Nuk ka të bëjë me një vakt të vetëm, ka të bëjë me një zgjedhje të ekuilibruar të ushqimit me kalimin e kohës që do të sjellë ndryshimin!Për shëndet të mirë, na duhen më shumë se 40 lëndë ushqyese të ndryshme dhe asnjë ushqim i vetëm nuk mund t’i furnizojë të gjithë.

2. Bëni dietën tuaj në shumë ushqime të pasura me karbohidrate

Rreth gjysma e kalorive në dietën tonë duhet të vijnë nga ushqime të pasura me karbohidrate, të tilla si drithërat, orizi, makaronat, patatet dhe buka. Eshtë një ide e mirë të përfshini të paktën një nga këto në çdo vakt. Ushqimet me drithëra, si buka integrale, makaronat dhe drithërat, do të rrisin marrjen e fibrave tona.

3. Shijoni shumë fruta dhe perime

Frutat dhe perimet janë ndër ushqimet më të rëndësishme për të na dhënë mjaft vitamina, minerale dhe fibra. Ne duhet të përpiqemi të hamë të paktën 5 racione në ditë. Për shembull, një gotë me lëng frutash të freskëta në mëngjes, mbase një mollë dhe një copë shalqi si meze, dhe një pjesë e mirë e perimeve të ndryshme në secilin vakt.

4. Pini shumë lëngje

Të rriturit duhet të pinë të paktën 1.5 litra lëng në ditë! Ose më shumë nëse është shumë nxehtë ose janë fizikisht aktivë. Uji është burimi më i mirë, sigurisht, dhe ne mund të përdorim ujë rubineti ose mineral, të gazuar ose jo të gazuar, të thjeshtë ose me aromë. Lëngjet e frutave, çaji, pijet freskuese, qumështi dhe pijet e tjera, të gjitha mund të jenë në rregull – herë pas here.

5. Filloni tani! Dhe vazhdoni të ndryshoni gradualisht

Ndryshimet graduale në stilin e jetës sonë janë më të lehta për tu mbajtur sesa ndryshimet kryesore të paraqitura menjëherë. Për tre ditë, ne mund të shkruajmë ushqimet dhe pijet që konsumojmë gjatë gjithë ditës dhe të bëjmë një shënim të sasisë së lëvizjes që kemi bërë. Nuk do të jetë e vështirë të dallojmë se ku mund të përmirësohemi:

-Kapërcimi i mëngjesit? Një tas i vogël me musli, një copë bukë ose fruta, mund të ndihmojë ta fusim ngadalë në rutinën tonë
-Shumë pak fruta dhe perime? Për të filluar, ne mund të prezantojmë një pjesë shtesë në ditë.
-Ushqimet e preferuara me shumë yndyrë? Eliminimi i tyre befas mund të hapë zjarr dhe të na bëjë të kthehemi te zakonet e vjetra. Ne mund të zgjedhim opsione me pak yndyrë, t’i hamë ato më rrallë dhe në pjesë më të vogla.
-Shumë pak aktivitet? Përdorimi i shkallëve çdo ditë mund të jetë një lëvizje e shkëlqyeshme e parë.

Shpërndaj
Shëndeti - Probleme.me

Probleme.me fokusohet në shëndetin dhe mirëqenien personale tuajën. Artikuj të shumtë për shtatzëninë, fëmijët, gratë e meshkujt. Nëse keni ndonjë koment, sygjerim apo edhe informacion për ta ndarë me ne na kontaktoni shendeti@rilinde21.sg-host.com