Lart

Ilaçi i famshëm që mund t’ju shkaktoj dhimbje koke

Ndërsa paracetamoli dhe ibuprofeni të dy përfaqësojnë qetësues të njohur pa recetë, përdorimi i shpeshtë i këtyre barnave mund të bëjë më shumë dëm sesa mirë.

Pavarësisht nëse përdorni qetësues kundër dhimbjeve të kokës ose dhimbjeve të tjera, mund të dëshironi të shikoni sa i merrni.

Mund të tingëllojë absurde që vetë ilaçi i krijuar për të lehtësuar dhimbjet mund t’ju shkaktojë dhimbje koke.

Megjithatë, NHS paralajmëron se përdorimi i shpeshtë i paracetamolit dhe ibuprofenit mund të çojë në të ashtuquajturën dhimbje koke nga përdorimi i tepërt i ilaçeve.

Ai shpjegon se ata që përdorin shpesh ilaçin për të trajtuar dhimbje koke të tipit tension dhe migrenë mund të jenë në rrezik.

E njohur edhe si “dhimbje koke e rikthyer”, kjo lloj dhimbje koke ndodh për më shumë se 15 ditë çdo muaj. Çka është më e keqja, ky problem “serioz” mund të jetë “shumë i dhimbshëm” dhe “paaftësues”.

Kur bëhet fjalë për dhimbje koke nga përdorimi i tepërt i ilaçeve, ato mund të bëhen një problem kronik i përditshëm që shpesh ndodh pa ndonjë veçori specifike.

Kjo dhimbje koke e shkaktuar nga qetësuesit zakonisht ndodh kur ju keni përdorur ilaçet për tre muaj ose më shumë.

Përveç paracetamolit dhe ibuprofenit, ka edhe medikamente të tjera të lidhura me dhimbjen e kokës, duke përfshirë triptanët, opioidet dhe ergotat.

Shpërndaj
Shëndeti - Probleme.me

Probleme.me fokusohet në shëndetin dhe mirëqenien personale tuajën. Artikuj të shumtë për shtatzëninë, fëmijët, gratë e meshkujt. Nëse keni ndonjë koment, sygjerim apo edhe informacion për ta ndarë me ne na kontaktoni shendeti@rilinde21.sg-host.com