Lart

Këto 4 ushqime ju duhen vetëm kur keni probleme me tretjen

Dieta e rekomanduar nga mjekët dhe nutricionistët për njerëzit me dispepsi akute në gjuhën angleze quhet BRAT sipas inicialeve të ushqimeve që përfshijnë: banane, oriz të bardhë, salcë molle dhe çaj ose tost.

Këto ushqime rekomandohen pasi ato janë të ulëta në fibra dhe treten lehtësisht.

“Dieta BRAT është e dobishme sepse është e butë, lehtësisht e tretshme dhe nuk përmban shumë yndyrë ose aromë, gjë që është thelbësore sepse nuk do të shkaktojë të vjella,” shpjegon James Elder, një internist në Texas Health Southwest Fort Worth.

Ushqime të tjera të lehta, të buta që mund të zëvendësojnë banane, oriz të bardhë dhe dolli, dhe salcë molle janë kreker, bollgur, vezë, pulë pa lëkurë.

Ushqimet që duhen shmangur janë ushqime të yndyrshme dhe të skuqura, ushqimi i pasur me fibra si frutat dhe perimet e papërpunuara, alkooli dhe kafeina.

Shpërndaj
Shëndeti - Probleme.me

Probleme.me fokusohet në shëndetin dhe mirëqenien personale tuajën. Artikuj të shumtë për shtatzëninë, fëmijët, gratë e meshkujt. Nëse keni ndonjë koment, sygjerim apo edhe informacion për ta ndarë me ne na kontaktoni shendeti@rilinde21.sg-host.com