Lart

Këto ushqime nuk duhet t’i vendosni në frigorifer

Frigoriferi është i nevojshëm për të ruajtur disa ushqime pasi ato kanë nevojë për temperatura të ulëta.

Megjithatë, sipas ekspertëve, temperaturat e ulëta nuk janë të përshtatshme për të gjitha ushqimet, pasi mund të rezultojnë të rrezikshme për shëndetin.

Këtu janë katër ushqime që është mirë të mos i mbani në frigorifer.

Qepë

Qepët ruhen më së miri në një vend të freskët, të thatë dhe të ajrosur. Frigoriferi është shumë i lagësht, gjë që mund t’i bëjë ato të mbijnë. Përveç kësaj, si në patatet, i ftohti do ta kthejë niseshten në sheqer.

Kanaçe të hapura

Nuk këshillohet të lini kanaçe të hapura me mbetjet në frigorifer, pasi metalet mund të derdhen nga kutia në ushqim. Ekspertët këshillojnë transferimin e pjesës tjetër të kanaçes në një enë qelqi për ruajtjen e ushqimit dhe më pas ta mbani në frigorifer për aq kohë sa çdo ushqim ofron.

Banane të papjekura

Bananet janë fruta tropikale dhe lulëzojnë në temperatura të nxehta. Temperaturat e ulëta ndërpresin procesin e maturimit dhe lëkurat do të nxihen në frigorifer, sepse i ftohti thyen muret qelizore të korteksit, duke shkaktuar oksidimin dhe prodhimin e melaninës. Kompanitë e bananeve rekomandojnë që t’i lini bananet në temperaturën e dhomës derisa të piqen në shkallën e dëshiruar dhe më pas t’i transferoni në frigorifer, ku mund t’i ruani edhe për disa ditë.

Patate

Patatet duhet të ruhen në një vend të freskët dhe të errët, në mënyrë ideale në një bodrum. Nëse patatet ruhen në frigorifer, niseshteja e tyre shndërrohet në sheqerna, duke shkatërruar shijen e tyre.

Shpërndaj
Shëndeti - Probleme.me

Probleme.me fokusohet në shëndetin dhe mirëqenien personale tuajën. Artikuj të shumtë për shtatzëninë, fëmijët, gratë e meshkujt. Nëse keni ndonjë koment, sygjerim apo edhe informacion për ta ndarë me ne na kontaktoni shendeti@rilinde21.sg-host.com