Lart

Kjo shenjë në cepin e buzëve që tregon mungesë të vitaminës B12

Mungesa e vitaminës B12, e ashtuquajtura, anemia e shkaktuar nga mungesa e folatit, shkakton një sërë simptomash.

Zakonisht zhvillohet gradualisht dhe nëse nuk trajtohet, shkakton një sërë problemesh shëndetësore.

Anemia është një gjendje në të cilën një person ka më pak qeliza të kuqe të gjakut.

Prandaj, ka mungesë të hemoglobinës që dërgon oksigjen në qeliza.

Simptomat e anemisë janë të shumta, lodhje, letargji, humbje e frymëmarrjes, lëkurë E zbehtë dhe dhimbje koke.

Megjithatë, anemia e shkaktuar nga mungesa e vitaminës B12 ka simptoma specifike, si lëkura e zbehtë e verdhë, çarje në cepin e buzëve, shikim i dobët dhe vështirësi në aftësitë mendore.

B12 është një vitaminë që është thelbësore për funksionimin e duhur të sistemit nervor dhe trurit. Nivelet jo optimale të kësaj vitamine në trup ndikojnë në nerva, duke çuar në komplikime.

Mungesa e vitaminës B12

Simptomat e mungesës së vitaminës B12 manifestohen në mënyra të ndryshme.

Një nga shenjat e para është një ndjesi shpimi gjilpërash në ekstremitete, për shkak të dëmtimit të nervit.

Megjithatë, vitaminat e kompleksit B ndikojnë gjithashtu në lëkurë.

Kjo do të thotë që buzët e plasaritura kronike mund të jenë një sinjal alarmi.

Mungesa mund të ndikojë edhe në shfaqjen e plagëve në cepat e buzëve.

Megjithatë, buzët e çara mund të shkaktohen edhe nga faktorë të tjerë (ajri i ftohtë, era, dehidratimi).

Shpërndaj
Shëndeti - Probleme.me

Probleme.me fokusohet në shëndetin dhe mirëqenien personale tuajën. Artikuj të shumtë për shtatzëninë, fëmijët, gratë e meshkujt. Nëse keni ndonjë koment, sygjerim apo edhe informacion për ta ndarë me ne na kontaktoni shendeti@rilinde21.sg-host.com