Lart

10 Këshilla Shëndetësore për Meshkujt

Merrni përgjegjësinë për shëndetin tuaj, zotrinjë. Sa më shpejt ta bëni atë, aq më mirë.

Nuk është mirë që një djalë të presë derisa të bëhet 50 vjeç për të vizituar mjekun. Meshkujt duhet të kujdesen për shëndetin e tyre prej belit e më poshtë.

Këtu janë 10 këshilla më të mira.

Këshilla Shëndetësore Meshkujt

 1. Gjeni një mjek.

  Zgjidhni një që jeni të kënaqur, kështu që ju mund të diskutoni haptazi të gjitha aspektet e shëndetit tuaj, nga gjendja juaj mendore deri në funksionin tuaj seksual në mirëqenien tuaj të përgjithshme.

 

 1. Vizitoni atë doktor.

  Vetëm për shkak se ndiheni mirë nuk do të thotë që jeni mirë. Keni një tendencë drejt mohimit? Mos injoroni gjërat si jashtëqitja e zezë, humbja e shikimit ose dhimbja e gjoksit. Për fat të keq, burrat kanë tendencë për t’a bërë këtë.

 

 1. Informohuni.

  Ju dëshironi të keni njohuri dhe të kuptoni se nuk duhet të injoroni simptomat ose ankesat, por nuk doni të bëni vetë diagnozën.

 

 1. Ndryshoni stërvitjet tuaja.

  Trupi juaj ndihet shumë rehat kur ju gjithmonë bëni të njëjtat stërvitje. Ju duhet të bëni stërvitje të ndryshme, dhe ata duhet të jenë një përzierje e duhur e gjimnastikës, stërvitjes së muskujve dhe zgjatjeve.

 

 1. Hani për të lulëzuar.

  Marrja e ushqimeve të mjaftueshme është vendimtare. Është më e rëndësishme se çdo gjë tjetër përveç gjumit. Përqendrohuni te ushqyesit në vend të kalorive dhe hani një shumëllojshmëri ushqimesh të shëndetshme. Ju nuk mund të arrini ushqyes me zgjedhje të kufizuara.

 

 1. Bëni primare gjumin.

  Bëni të paktën 7 orë gjumë. Kjo nuk është diçka që duhet të bëni kompromis. Burrat mendojnë se mund të kapërcejnë privimin e gjumit duke ushtruar apo çfarëdo, por kjo është një ide e keqe.

 

 1. Kontrolloni kokën tuaj.

  Shëndeti mendor është me të vërtetë, shumë i rëndësishëm. Mendoni për disa gjëra: A jeni duke pirë shumë? A po i kushtoni vëmendje shenjave të depresionit apo çrregullimeve bipolare, të cilat shpesh nuk i keni parasysh? Nëse keni një histori familjare të sëmundjes mendore, vetëvrasjes dhe / ose abuzimit të substancave, ju duhet me të vërtetë një person që t’ju ndihmojë të rishikoni shenjat dhe simptomat.

 

 1. Jini të gatshëm për seks.

  Kur ju jeni të stresuar, nuk flini mjaftueshëm, ose pini shumë, nuk mund të keni kërkesë për ereksion dhe ereksioni i një burri është një barometër për shëndetin e përgjithshëm. Ushtrimet, ushqyerja dhe gjumi i mirë është mënyra më e mirë për t’u siguruar që jeni një burrë i fuqishëm në dhomën e gjumit.

 

 1. Kujdesuni për prostatën tuaj. Prostata rritet sa plakeni. Ju pothuajse me siguri do të keni simptoma, si problemet urinare. Një dietë me të vërtetë të shëndetshme dhe me pak yndyrë do të zvogëlojë gjasat e rritjes së prostatës dhe mund të zvogëlojë rrezikun e kancerit të prostatës.
Shpërndaj
Shëndeti - Probleme.me

Probleme.me fokusohet në shëndetin dhe mirëqenien personale tuajën. Artikuj të shumtë për shtatzëninë, fëmijët, gratë e meshkujt. Nëse keni ndonjë koment, sygjerim apo edhe informacion për ta ndarë me ne na kontaktoni shendeti@rilinde21.sg-host.com