Lart

Meshkuj, katër vitamina që ju duhet t’i merrni vazhdimisht

Nëse jeni një burrë që përpiqeni të kujdeseni për shëndetin tuaj të përgjithshëm, ka disa suplemente që mund të dëshironi t’i merrni.

Express.co.uk ka treguar katër vitaminat që të gjithë meshkujt duhet të marrin në konsideratë:

Vitamina D

NHS këshillon të gjithë burrat dhe gratë e rritur të marrin 10 mikrogramë suplemente të vitaminës D çdo ditë midis muajve tetor dhe mars. Në përgjithësi, vitamina D është e nevojshme për të mbajtur kockat, muskujt dhe dhëmbët tuaj të shëndetshëm (pa marrë parasysh se çfarë gjinie jeni). Megjithatë, mund të ketë një përfitim shtesë për burrat, me disa studime që sugjerojnë se vitamina D mund të rrisë nivelet e testosteronit. Testosteroni rregullon epshin, masën kockore, shpërndarjen e yndyrës, masën dhe forcën e muskujve, si dhe prodhimin e qelizave të kuqe të gjakut dhe spermës te meshkujt.

Magnezi

Magnezi është një mineral që ndihmon për të kthyer ushqimin tonë në energji dhe për të siguruar që gjëndrat tona paratiroide të punojnë normalisht. Këto gjëndra prodhojnë hormone që janë të rëndësishme për shëndetin e kockave. Magnezi gjithashtu rregullon funksionin e muskujve dhe nervave, nivelet e sheqerit në gjak, presionin e gjakut dhe ju ndihmon të bëni proteina.

Magnezi gjithashtu me sa duket mbështet prodhimin e testosteronit, me një studim kërkimor që tregon se rritja e marrjes mund të rrisë nivelet e testosteronit brenda një muaji. Siç u përmend, minerali e bën këtë duke siguruar që ushqimi që hamë të shndërrohet në energji.

Omega-3

Omega-3 janë acide yndyrore të pangopura që na duhen për shumë gjëra të ndryshme, por veçanërisht për shëndetin e zemrës. Sipas ekspertëve në Take Care Of, shumica e meshkujve konsumojnë më shumë acide yndyrore inflamatore omega-6 sesa konsiderohen të shëndetshme. Kjo përfshin gjëra të tilla si vajra bimore të rafinuar, majonezë dhe arra specifike.

Në fakt, meshkujt shpesh konsumojnë deri në 15 herë më shumë Omega-6 se Omega-3 dhe kjo është e rrezikshme për shëndetin tuaj kardiovaskular. Nëse nuk merrni mjaftueshëm Omega-3, të cilat janë jashtëzakonisht anti-inflamatore dhe gjithashtu të dobishme për shëndetin e trurit, ju rritni rrezikun e sulmit në zemër dhe goditjes në tru.

Bori              

Kjo mund të gjendet në gjëra të tilla si mollë, rrush të thatë, disa arra, kumbulla të thata, qiqra dhe kafe, por është gjithashtu e disponueshme në formë suplementi dhe mund të ndihmojë me prodhimin e testosteronit. Nëse nuk hani mjaftueshëm fruta dhe perime, me siguri keni nivele të ulëta të borit (dhe kjo është e vërtetë për shumë meshkuj).

Bori është një suplement popullor për meshkujt me disfunksion erektil ose me testosterone të ulët, por gjithmonë duhet të flisni me një mjek përpara se ta shtoni në dietën tuaj, sepse mund të ketë disa efekte anësore të pakëndshme.

Healthline sugjeron gjithashtu që suplementi mund të përmirësojë efektivitetin e vitaminës D, funksionet njohëse si koordinimi i syve dhe duarve dhe kujtesa, dhe sigurisht të përmirësojë funksionimin seksual. Një studim zbuloi gjithashtu se dietat e pasura me bor mbështesin shëndetin e prostatës.

Shpërndaj
Shëndeti - Probleme.me

Probleme.me fokusohet në shëndetin dhe mirëqenien personale tuajën. Artikuj të shumtë për shtatzëninë, fëmijët, gratë e meshkujt. Nëse keni ndonjë koment, sygjerim apo edhe informacion për ta ndarë me ne na kontaktoni shendeti@rilinde21.sg-host.com