Lart

Pagjumësia: Ja pse truri juaj mund të fle pa e ditur

Njerëzit që përballen me pagjumësi shpesh thonë se nuk kanë fjetur fare gjatë natës në ndërkohë që ju i keni dëgjuar duke gërhitur. Hulumtimet e fundit vërtetojnë përvojën e tyre dhe shpjegojnë pse ndodh ky fenomen. Gjetjet janë botuar në revistën ‘Sleep’.

Njerëzit me pagjumësi ndonjëherë mund të ndjejnë se janë zgjuar edhe nëse janë duke fjetur, transmeton Indeksonline.

Me sa duket, përvoja e gjumit pa e ditur atë nuk është e pazakonshme në mesin e atyre që përballen me këtë gjendje. Shkencëtarët e kanë identifikuar fenomenin dhe, edhe pse nuk e kanë kuptuar plotësisht, e kanë etiketuar atë si ” keqpërceptim i gjumit”.

Shpërndaj
Shëndeti - Probleme.me

Probleme.me fokusohet në shëndetin dhe mirëqenien personale tuajën. Artikuj të shumtë për shtatzëninë, fëmijët, gratë e meshkujt. Nëse keni ndonjë koment, sygjerim apo edhe informacion për ta ndarë me ne na kontaktoni shendeti@rilinde21.sg-host.com