Lart

Përse nuk ju zë gjumi natën?

Dhoma e gjumit është një pjesë shumë e rëndësishme e shtëpisë, ndaj duhet t’i kushtoni vëmendje asaj që keni në të dhe të pyesni veten nëse dhe sa mund të ndikojë në gjumin tuaj.

Një eksperte e gjumit thotë se disa gjëra të zakonshme që kemi në dhomën e gjumit mund të rrezikojnë cilësinë e gjumit, por ne as që jemi të vetëdijshëm për këtë.

Produkte me aroma të forta

Në radhë të parë, duhet të reduktoni aromat sintetike në dhomën e gjumit, sepse do të reduktoni avullimin e përbërjeve organike që kontribuojnë në cilësinë e dobët të ajrit dhe ndikojnë negativisht në gjumin.

Megjithëse produktet me aroma natyrale dhe vajrat esencialë janë të mirë, është më mirë të hiqni qirinjtë sintetikë ose freskuesit e ajrit nga dhoma e gjumit.

Produkte pastrimi

Disa pastrues përmbajnë përbërës të caktuar që shoqërohen me acarim të lëkurës dhe traktit respirator, prandaj rekomandohet përdorimi i ilaçeve bimore më të buta.

Gjithashtu këshillohet që të gjitha sipërfaqet në dhomë të fshihen me një leckë të lagur, madje edhe dy herë në javë. Nëse keni një dhomë të dekoruar në një stil minimalist, procesi i pastrimit do të jetë më i lehtë dhe do të keni më pak gjëra në hapësirë ​​që mund të pengojnë përpjekjen tuaj për të fjetur.

Hapni dritaret

Duhet të hapni shpesh dritaren për të lejuar ajër të pastër në zonën tuaj të gjumit. Sigurisht që është i mirë për rrugët e frymëmarrjes, por edhe për gjumë të mirë.

Hiqni pajisjet elektronike nga dhoma

Nëse nuk mund t’i largoni plotësisht nga dhoma juaj, atëherë të paktën largojini nga shtrati.

Thjesht lëvizja e celularit në anën tjetër të dhomës mund të jetë e dobishme. Kjo jo vetëm që do të reduktojë ekspozimin ndaj rrezatimit, por do ta përdorni më pak celularin para se të shkoni në shtrat.

Shpërndaj
Shëndeti - Probleme.me

Probleme.me fokusohet në shëndetin dhe mirëqenien personale tuajën. Artikuj të shumtë për shtatzëninë, fëmijët, gratë e meshkujt. Nëse keni ndonjë koment, sygjerim apo edhe informacion për ta ndarë me ne na kontaktoni shendeti@rilinde21.sg-host.com