Lart

Problemet që mund të shihen përmes gjuhës

Gjuha është një organ muskulor që qëndron në dyshemenë e gojës dhe kthehet në faring. Është ngjitur me nofullën, kockën hioidale në qafë dhe kafkën, duke u shtrirë më larg se nga çfarë është e dukshme brenda gojës.

Gjuha është një organ që njerëzit dhe shumë kafshë të tjera e përdorin për t’i ndihmuar ata të përtypin dhe gëlltisin ushqimin. Lëvizja e gjuhës kundër qiellzës dhe dhëmbëve është gjithashtu jetike për aftësinë tuaj për të folur.

Mbulesa e jashtme e gjuhës përbëhet nga një mukozë e lagësht. Pjesa e sipërme përmban papila të vogla, pika të vogla që i japin gjuhës teksturën e saj të ashpër. Këto papila përmbajnë receptorë shijeje që ju lejojnë të shijoni ushqimin.

Gjuha e njeriut mund të ketë 2000-8000 receptorë shije, të cilët klasifikohen në tre lloje. Këto receptorë shije përmbajnë qeliza që aktivizohen për të zbuluar shije të ndryshme. Në varësi të funksionit të tyre, receptorët e shijes formohen ndryshe dhe vendosen në zona të ndryshme të gjuhës.

Përmes gjuhës mund të shihen problemet si:

– Infeksionet

– Alergjitë

– Bakteriet

– Mungesë të oksigjenit

– Sëmundjet të zemrës

– Problemet me traktin gastrointestinal

– Keratinë e tepruar

Shpërndaj
Shëndeti - Probleme.me

Probleme.me fokusohet në shëndetin dhe mirëqenien personale tuajën. Artikuj të shumtë për shtatzëninë, fëmijët, gratë e meshkujt. Nëse keni ndonjë koment, sygjerim apo edhe informacion për ta ndarë me ne na kontaktoni shendeti@rilinde21.sg-host.com