Lart

Shenjat që tregojnë se fryrja e barkut nuk është normale

Fryrja e barkut është krejtësisht normale dhe e përkohshme kur shfaqet para menstruacioneve ose pas ngrënies së një vakti të pasur me fibra. Megjithatë, ndonjëherë shkaku i saj nuk është aq i dukshëm, diçka që padyshim na bën të mendojmë dhe krijon shqetësime për shëndetin tonë.

Prandaj më poshtë do të shihni disa simptoma që kur kombinohen me fryrje mund të fshehin një problem shëndetësor.

Ju ndjeni dhimbje

Kur keni dhimbje barku dhe në të njëjtën kohë është e fryrë atëherë duhet të kontaktoni mjekun sepse mund të jetë simptomë e kancerit të vezoreve. Mund të ketë gjithashtu një bllokim në zorrën e hollë ose të trashë dhe të pengojë kalimin e ushqimit.

Një tjetër tregues se fryrja mund të jetë një shenjë e kancerit të vezoreve është një ndryshim në zakonet e zorrëve. Për shembull, mund të vëreni papritur se duhet të shkoni në banjë.

Kur zgjat shumë

Për të qenë e rrezikshme, fryrja zakonisht duhet të zgjasë më shumë se 2 javë. Nëse shkoni normalisht në tualet dhe nuk ju shqetëson ushqimi, por fryrja vazhdon, atëherë është mirë të kërkoni kujdes mjekësor.

Oreksi juaj ndryshon

Nëse oreksi juaj ndryshon së bashku me fryrjen, mund të jetë shenjë e kancereve të tjera, si kanceri i pankreasit, zorrës së trashë dhe stomakut. Disa njerëz gjithashtu përjetojnë të vjella.

Humbje peshe e pashpjegueshme

Shumë njerëz kanë sëmundje celiac, ose e njohur si intoleranca ndaj glutenit, pa e ditur. Simptomat e gjendjes përfshijnë ënjtje të barkut, diarre dhe humbje peshe të pashpjegueshme, ndërsa simptomat më pak të zakonshme përfshijnë anemi dhe skuqje të lëkurës. Një gastroenterolog mund të diagnostikojë sëmundjen celiac me ndihmën e një testi gjaku dhe analizës së indeve nga zorrët.

Nëse vëreni një nga shenjat e mësipërme së bashku me fryrjen e barkut, është mirë të konsultoheni me mjekun tuaj për të përjashtuar një problem shëndetësor.

Shpërndaj
Shëndeti - Probleme.me

Probleme.me fokusohet në shëndetin dhe mirëqenien personale tuajën. Artikuj të shumtë për shtatzëninë, fëmijët, gratë e meshkujt. Nëse keni ndonjë koment, sygjerim apo edhe informacion për ta ndarë me ne na kontaktoni shendeti@rilinde21.sg-host.com