Lart

Shmangni Këto Ushqime Për Një Gjumë të Mirë

Ekziston ushqim që nuk duhet ta hamë në mbrëmje dhe sapo errësohet duhet ta shmangim pasi nuk na lejon të flemë rehat.

Shmangni këto ushqime para gjumit dhe gjithçka do të jetë mirë:

– Lëngjet e mbushura me sheqer janë të mira për trupin nëse doni të përmirësoni gjendjen shpirtërore ose të përmirësoni përqendrimin tuaj, por që vrasin gjumin.

– Perimet – Kjo i referohet perimeve që janë të vështira për t’u tretur, të tilla si brokoli, lakër.

– Ëmbëlsirat – Përmbajtja e lartë e sheqerit do t’ju mbajë zgjuar të sigurt më shumë sesa keni planifikuar.

– Ushqim i rëndë – Kjo do të thotë ushqim shumë pikant dhe yndyror. Kjo është pikërisht ajo që duhet të shmanget natën vonë. Problemi është se trupi duhet të bëjë një përpjekje shtesë për të tretur këtë lloj ushqimi, dhe kjo është shumë e vështirë gjatë gjumit.

Shpërndaj
Shëndeti - Probleme.me

Probleme.me fokusohet në shëndetin dhe mirëqenien personale tuajën. Artikuj të shumtë për shtatzëninë, fëmijët, gratë e meshkujt. Nëse keni ndonjë koment, sygjerim apo edhe informacion për ta ndarë me ne na kontaktoni shendeti@rilinde21.sg-host.com