Lart
 

Shtatzënia dhe Lindja

Lexo më shumë për tre trimestrat e Shtatzanisë

Ka shumë gjëra që ndodhin, aty ku fëmija juaj fillon të zhvillohet. Ja më shumë rreth asaj se çfarë të presësh, duke përfshirë listën e kontrollit të tre mujorit të parë.

Ju nuk mund të dukeni shtatëzënë akoma – por ka shancë qe po e ndjeni. Kjo për shkak se një përmbytje e hormoneve të shtatëzanisë po përgatit trupin tuaj për të luajtur zonjën e foshnjës për nëntë muajt e ardhshëm – kështu që mund të jeni gati për shumë vuajtje dhe dhimbje, nga lodhja e fryrjes.

Lexo më shumë

Tre muajt e ardhshëm sjellin shumë ndryshime për rritjen e fetusit tuaj dhe normalisht, lehtësim i mirëpritur nga simptomat e hershme të shtatzënisë për ju. Ja më shumë se çfarë të presësh.

Mirë se vini në tremujorin e dytë – për shumë gra,është më e rehatshmja nga të trija. Me ardhjen e kësaj arritjeje, do të përjetoni disa ndryshime të mirëpritura. Shumica e simptomave të hershme të shtatzënisë do të lehtësohen apo edhe zhduken.

Ndoshta do të ndiheni më pak të zbehtë (që do të thotë se ushqimi më në fund mund të nuhatet dhe të shijojë mirë për herë të parë pas një kohë të gjatë), nivelet e energjisë duhet të rriten dhe gjokset tuaja do të jenë akoma më të mëdha, por ndjehen shumë më pak të ndjeshëm. Më e mahnitshme nga të gjitha: Deri në fund të këtij tremujori, fryrje e barkut tuaj të poshtëm mund të duket më pak si bark I fryrë pas një dreke të madhe dhe më shumë si fillimet e një barku shtatzënë.

Lexo më shumë

Ju dhe barku juaj mund të keni kaluar 2/3 e zhillimit, mirëpo foshnja juaj ende ka hapsirë që të rritet edhe më shumë. Ja më shumë se çfarë mund të prisni në tremujorin e tretë të shtatzënisë.

Mund të ndjeheni sikur nuk ka mundësi që barku juaj të bëhet më i madh, por nuk ka dyshim për këtë – do të ketë më shumë rritje gjatë tremujorit të tretë të shtatzënisë. Rritje shumë më e madhe. Ja se çfarë duhet të presësh nga trupi dhe fëmija juaj që rritet shpejt në këto javë të fundit.

 

Lexo më shumë

Më të fundit

Marramendja Gjatë Shtatëzanisë

Marramendja Gjatë Shtatëzanisë

Pse ndihem e lodhur, e dobët ose e trullosur gjatë shtatzënisë? Ndonjëherë mund të ndiheni të lodhura ose të trullosura...

Epizitomia (Prerja Cezariane)

Epizitomia: Çfarë është?

Një intervenim rutinë që nuk është më rutinë – dhe bëhet shumë më pak se që bëhej më parë. Mësoni...

Lodhja Gjatë Shtazënisë

Lodhja Gjatë Shtazënisë

A është e zakonshme të jeni e rraskapitur kur jeni shtatzënë? Po, lodhja është normale, sidomos gjatë tre-mujorit të parë...

Semundje të shtatzanisë dhe lindjes

Mësoni çdo hollësi rreth bebes

 

Kategori të ngjajshme