Lart

Toksina e zakonshme që mund të kulloj tiroiden pa e kuptuar ju

Miliona gra po merren me një problem tiroideje tani dhe ekspertët paralajmërojnë që një faktor kryesor i kësaj epidemie është ekspozimi ndaj toksinave të zakonshme që hasim çdo ditë.

Këto toksina pengojnë aftësinë e gjëndrës tiroide për të prodhuar hormone që janë thelbësore për shndërrimin e dhjamit në energji të përdorshme. Toksinat jo vetëm që pengojnë djegien e dhjamit në qelizat ku ato ruhen, ato gjithashtu shkaktojnë acarim dhe inflamacion që ngadalësojnë tiroiden dhe shkaktojnë një mori problemesh të tjera shëndetësore.

Dhe hulumtimi nga Universiteti i Miçiganit zbulon se toksinat mund të zvogëlojnë prodhimin e hormoneve tiroide deri në dhjetë për qind.

Cilat është toksina e tiroides?

Fajtori kryesor: Perklorati, një kimikat i përdorur në karburantet e raketave, eksplozivët dhe disa plehra që ka depërtuar në ujërat nëntokësore në të paktën 43 shtete dhe është gjetur në pothuajse të gjitha prodhimet e pasura me ujë si zarzavatet me gjethe dhe shalqiri.

Rreziku për tiroiden: Qelizat e gjëndrës kanë një prirje të fortë për perklorat – aq të forta sa e thithin atë në vend të jodit, një mineral thelbësor për shëndetin e tiroides. Ky rrezik është i amplifikuar për gratë, siç dëshmohet nga gjetjet e studimit që zbulojnë se ekspozimi i perkloratit është një parashikues i niveleve të ulëta të hormoneve tiroide tek gratë – por jo tek burrat.

Shpërndaj
Shëndeti - Probleme.me

Probleme.me fokusohet në shëndetin dhe mirëqenien personale tuajën. Artikuj të shumtë për shtatzëninë, fëmijët, gratë e meshkujt. Nëse keni ndonjë koment, sygjerim apo edhe informacion për ta ndarë me ne na kontaktoni shendeti@rilinde21.sg-host.com