Lart

Tri gjëra që na shkaktojnë stres pa e kuptuar

Detyrimet tona, puna dhe marrëdhëniet ndërpersonale janë gjëra që na shkaktojnë stres në jetën tonë të përditshme. Megjithatë, ka edhe disa gjëra të vogla, pothuajse të padukshme, të cilat mund të na shkaktojnë ankth pa e kuptuar. Disa prej tyre janë:

Lidhja

Në një lidhje dhe sidomos në atë afatgjatë, ka shumë çështje në jetën e përditshme që mund të shkaktojnë tension në çift dhe të shkaktojnë stres, si menaxhimi i financave, pjesëmarrja në punët e shtëpisë etj.

Rrethanat

Sipas hulumtimeve, stresi është ngjitës. Sidomos në rastin e njerëzve tanë të dashur, mund të stresohemi kur dëgjojmë për problemet ose shqetësimet e tyre.

Qëndrimi ndaj stresit

Shumë herë në situata stresuese priremi të punojmë shumë, të hamë më shumë ose të neglizhojmë stërvitjen, gjë që kontribuon në rritjen e stresit. Aktiviteti fizik dhe ngrënia e ushqimeve të shëndetshme ndihmojnë trupin tonë t’i përgjigjet situatave stresuese.

Shpërndaj
Shëndeti - Probleme.me

Probleme.me fokusohet në shëndetin dhe mirëqenien personale tuajën. Artikuj të shumtë për shtatzëninë, fëmijët, gratë e meshkujt. Nëse keni ndonjë koment, sygjerim apo edhe informacion për ta ndarë me ne na kontaktoni shendeti@rilinde21.sg-host.com