Lart

semundje-mendorEtiketa

Sëmundja e Huntingtonit

Sëmundja e Huntingtonit

Sëmundja Huntington është një çrregullim i rrallë, progresiv i trurit. Ajo gradualisht vret qelizat nervore në tru. Kjo ngadalë përkeqëson aftësitë fizike dhe mendore të një personi. Sëmundja është gjenetike, që do të thotë se është trashëguar nga prindërit tuaj. Nuk ka kurë, dhe është fatale. Njerëzit lindin me gjenin e dëmtuar që shkakton sëmundjen. Por simptomat zakonisht nuk shfaqen deri në moshën e mesme. Shumica e rasteve të sëmundjes së Huntington janë diagnostikuar në mes të moshës 30 dhe 50 vjeç. Ekziston gjithashtu një formë e hershme e sëmundjes që quhet sëmundja e mitur e Huntington. Ndikon tek njerëzit nën moshën 20 vjeçare. Simptomat e sëmundjes së Huntington-it Ka shumë simptoma të sëmundjes  Huntington. Shenjat e hershme përfshijnë: Nervozizëm Depresion Koordinim i dobët Lëvizjet të pavullnetshme trupore ...

Alivanosja

Alivanosja: Simptomat, Diagnostifikimi dhe Trajtimi

Alivanosja ndodh kur truri juaj nuk merr oksigjen të mjaftueshëm. Ju humbni vetëdijen, ose "ju bie të fikët", për një kohë të shkurtër (zakonisht vetëm disa sekonda ose minuta). Simptomat e alivanosjes Simptoma kryesore e alivanosjes është humbja e vetëdijes. Por ka simptoma të tjera që mund të ndodhin para se t’iu bie të fikët. Këto përfshijnë të ndjehurit: i ligësht i trullosur i dobët të përziera i djersitur Ju gjithashtu mund të keni dhimbje koke ose tingëllim në veshët tuaj. Çka shkakton alivanosja? Alivanosja, që quhet edhe sinkopë, mund të shkaktohet nga shumë gjëra të ndryshme. Ndonjëherë nuk mund të gjendet një shkak i veçantë për të fiktit. Një rënie e papritur e presionit të gjakut mund të shkaktojë të fiktit. Ndonjëherë ritmi i zemrës dhe enët e gjakut nuk mund...