Lart

semundje-ortopediaEtiketa

Kanceri i Eshtrave

Kanceri i Eshtrave: Simptomat, Diagnostifikimi dhe Parandalimi

Kanceri i kockave është kanceri i eshtrave. Në shumicën e rasteve, kanceri prej ndonjë pjese tjetër të trupit fillon të shpërndahet edhe në eshtra. Kur kanceri përhapet në eshtra quhet kancer metastatik. Është e rrallë që kanceri të fillojë në kockat e një personi. Kanceri i kockave përbëhet nga tumoret kancerogjene (malinje). Këto shkatërrojnë indin e eshtrave dhe mund të vazhdojnë të përhapen. Tumoret jo kanceroze (beninje) shpesh nuk janë kërcënuese për jetën. Ka tre forma kryesore të kancerit të eshtrave: Osteosarkoma paraqitet në indin e kockave të forta (osteoide). Më shpesh, kjo gjendet në kockën e kofshës mbi gju ose në pjesën e sipërme të krahut. Kjo formë zakonisht prek fëmijët dhe adoleshentët nën moshën 19 vjeçare. Gjithashtu ndodh shpesh pas moshës 65 vjeç. Kondrosarkoma ndodh...