Lart

semundje-shikimiEtiketa

Konjuktiva Alergjike (Syri i Kuq)

Konjuktiva Alergjike – Syri i Kuq

Konjuktiva alergjike është një gjendje mjekësore dhe shkak i zakonshëm i "syrit të kuq". Kjo ndodh kur membrana e qartë dhe e hollë (konjuktiva) që mbulon syrin tuaj fryhet dhe irritohet. Simptomat e konjuktivit alergjik Simptoma më e zakonshme është syri i kuq dhe i fryrë. Simptoma të tjera mund të përfshijnë dhimbje, kruarje dhe sy të lotuar. Çfarë shkakton konjuktivin alergjik? Syri i kuq shkaktohet nga bakteret, viruset ose alergenet. Është diagnostikuar si konjuktiv alergjik kur alergenet e shkaktojnë gjendjen. Ky lloj i konjuktivitit nuk është ngjitës. Disa alergen të zakonshme përfshijnë: polen nga pemët, bari dhe barishtja e polenit (ragweed) pështymën e kafshëve ose grimcat e vogla të rëna nga kafshët parfumet kozmetikën ilaçe të lëkurës ndotjën e ajrit duhanin Si diagnostikohet konjuktivi alergjik? Për të diagnostikuar syrin e...