Lart

semundje-ushqimEtiketa

Helmimi: Simptomat, Diagnostifikimi dhe Trajtimi

Helm është çdo substancë që është e dëmshme për trupin tuaj. Ekzistojnë shumë lloje të ndryshme të helmeve. Substancat helmuese mund të jenë produktet që keni në shtëpinë tuaj. Barnat që nuk merren sipas udhëzimeve mund të jenë të dëmshme. Ekzistojnë disa mënyra për t'u ekspozuar ndaj helmeve. Ju mund ti merrni gjatë frymëmarrjes, gëlltitjes ose absorboni atë përmes lëkurës suaj. Helmimi mund të bëhet aksidentalisht  ose të planifikohet. Simptomat e helmimit Efektet e helmimit varen nga substanca, sasia dhe lloji i kontaktit. Mosha, pesha dhe gjendja juaj shëndetësore gjithashtu ndikojnë në simptomat tuaja. Simptomat e mundshme të helmimit përfshijnë: përzierje ose vjellje diarre të skuqura skuqje ose plagë rreth gojës goje e thate nxjerr jargë ose shkumë nga goja probleme të frymëmarrjes bebëzat e zgjeruara te syrit...