Lart

semundjeEtiketa

infeksionet perseritese te femijet

Infeksionet Përsëritëse te Fëmijët

Foshnjet lindin me një sistem të pazhvilluar imunitar. Si rezultat i kësaj foshnjet kanë gjasa më të mëdha që të preken nga infeksionet. Foshnjet zakonisht kanë nga një infeksion çdo 1 ose 2 muaj. Sistemi imunitar te foshnjet fillon të zhvillohet menjëherë pas lindjes. Numri i infeksioneve bie ngadalë me kohën. Gjatë kohës kur fëmijët janë gati ta fillojnë shkollën, rreziku për prekjen nga infeksionet është njejtë me të rriturit.   Pse mund të shqetësohet mjeku nëse fëmijës tim i përsëriten infeksionet? Shumica e mjekëve shqetësohen vetëm nëse infeksioni është bakterial, si infeksionet në gjak ose pneumonia. Nëse fëmija juaj ka infeksione të pazakonshme dhe numri i tyre rritet atëherë kjo mund të jetë shenjë e një problemi tjetër shëndetsor.   A do të jetë fëmija im shëndosh e mirë...

Shpërndaj
Ejakulimi i Parakohshëm

Ejakulimi i Parakohshëm: Simptomat, Diagnostifikimi dhe Trajtimi

Ejakulimi i parakohshëm ndodh kur një burrë ka orgazmë më shpejt se ai ose partnerja i tij do të donte. Ejakulimi i parakohshëm mund të ndodhë para ose pak pas penetrimit. Nuk ka kohë të caktuar për sa kohë një burrë duhet "të zgjasë" gjatë seksit. Por kur një burrë ka një orgazmë para se ai të dëshirojë, ai humbet ereksionin e tij dhe nuk mund të vazhdojë më marrëdhënien. Ejakulimi i parakohshëm mund të jetë frustuese dhe e turpshme. Ju ndjeheni se nuk keni kohë të mjaftueshme për të shijuar seksin. Ju mund të keni vështirësi në kënaqjen e partneres suaj. Për disa burra, sikleti për ejakulimin e parakohshëm mund të shkaktojnë probleme me intimitet dhe në dëmtimin e marrëdhënie së tyre. Ejakulimi i parakohshëm është...