Lart

ushtrimeEtiketa

Pilates: Përfitimet Dhe më Shumë

  Nxirrni pajisjet tua të palestrës dhe përgatituni të bëni një seri lëvizjesh që do të stabilizojnë dhe forcojnë thelbin tuaj. Ushtrimet bëhen zakonisht në një renditje specifike, njëra pas tjetrës. Lëvizjet kanë emra, si "100," Criss-Cross "," Elephant "dhe" Swan". Lëvizjet mund të duken të thjeshta, por ato marrin shumë saktësi dhe kontroll. Ju mund të bëni Pilates në një dyshek ushtrimi, ose në një klasë ose në shtëpi, duke përdorur YouTube. Ose mund të shkoni në një palestër ose studio që ka pajisje speciale, një klasë ose një trainer i cili mund t'ju mbikëqyrë. Klasat e Pilates zakonisht marrin 45 minuta deri në një orë, por ju mund të bëni më pak lëvizje në më pak kohë. Do të përfitoni muskuj më të fortë, dhe do...

Ushtrimet Ndikojnë në Qumësht më të Shëndetshëm të Gjirit

Studiuesit tregojnë se ushtrimet mund të rrisin një kompleks në qumështin e gjirit që mund të ulë rrezikun e përjetshëm të fëmijës për sëmundje të zemrës, diabetit dhe mbipeshës. Studiuesit thonë se nuk janë të sigurt se cila është arsyeja pse ushtrimet e rrisin këtë kompleks, apo sa duhet të ushtrojmë në mënyrë që të jetë i dobishëm. Një ekspert thotë për "Healthline" që ushtrimi nuk është gjithmonë një mundësi për nënat e reja dhe mund të ketë mënyra të tjera për të përmirësuar shëndetin metabolik të një foshnje. Hulumtimet e fundit mbi kafshët kanë treguar që nënat që ushtrojnë para dhe gjatë shtatëzanisë kalojnë në mbrojtje kundër metabolizmit të dëmtuar të glukozës, funksionit kardiovaskular të ulur dhe mbipeshës. Sidoqoftë, komuniteti mjekësor ende nuk është i...