Lart

Çfarë duhet të hamë kur ftohemi

Dimri është stina që na bën të prekemi më shumë ndaj ftohjes. Ajo që duhet të dimë është se ushqimi i duhur luan një rol të rëndësishëm në shërimin nga një ftohje apo ndonjë virus tjetër.

Shikoni çfarë ushqimesh duhet të hamë kur jemi të sëmure

Së pari, duhet të shmangim shumë yndyra, veçanërisht yndyrat e ngopura, pasi ato prishin ekuilibrin e baktereve të mira dhe të këqija në trup. Fibrat, vitaminat kryesisht A dhe C dhe antioksidantët veprojnë në mënyrë mbështetëse për të luftuar ftohjet dhe gripin. Supa me perime është “mjeku” ideal në këtë rast, pasi perimet japin fibra dhe antioksidantë, ndërsa lëngu i ngrohtë ndihmon në prishjen e mukusit.

Përveç kësaj, hidratimi adekuat rezulton të jetë më i rëndësishëm se ushqimi kur kemi të bëjmë me një ftohje ose grip. Sidomos kur virusi shoqërohet me temperaturë pothuajse gjithmonë për shkak të gripit, marrja e elektroliteve është e detyrueshme.

Shpërndaj
Shëndeti - Probleme.me

Probleme.me fokusohet në shëndetin dhe mirëqenien personale tuajën. Artikuj të shumtë për shtatzëninë, fëmijët, gratë e meshkujt. Nëse keni ndonjë koment, sygjerim apo edhe informacion për ta ndarë me ne na kontaktoni shendeti@rilinde21.sg-host.com