Lart

Si dhe Pse Duhet të Përdorim një Serum Për Fytyrë

Një serum për fytyrën mund të jetë arma juaj e re sekrete kur bëhet fjalë për arritjen e lëkurës së përsosur. Thjesht duhet të siguroheni që po e përdorni si duhet, në mënyrë që të nxirrni ne pah të gjithë mirësinë e lëkurës. Fatmirësisht, serumet në fytyrë nuk janë jashtëzakonisht të ndërlikuar ose që kërkojnë kohë për t’u përdorur.Ka vetëm disa hapa kryesorë për t’u mbajtur në mend pasi të filloni ta perdorni. Pasi të keni njohur hapat, e perdorimit do të jeni profesioniste te perdorimit te tij.Me poshte keni etapat dhe menyrat se si duhet te perdorim serumet e fytyres.

1. Pastrimi 

Para se të aplikoni serumin e fytyrës, sigurohuni që lëkura juaj të jetë përgatitur siç duhet.Eshte shumë e rëndësishme që lëkura të jetë pastruar thellësisht. Mospastrimi i epidermes dhe papastertive të tjera ne lëkurën tuaj, pengojnë thithjen e serumit.

2.Aplikimi i një toniku

Kur bëhet fjalë për kujdesin e lëkurës, vendosja e saktë e produkteve është thelbësore.Rregulli I pare është që të aplikoni produkte bazuar në viskozitetin e tyre, kështu, filloni me produktin më të hollë dhe përfundoni me produtin me strukture me te rende ose te trashe.

Pas pastrimit, aplikoni një sasi të vogël të tonikut të fytyrës  pa alkool. Në qarqe të vogla dhe të buta, aplikoni tonikun në të gjithë fytyrën. Kushtojini vëmendje të veçantë, mjekrës, faqeve dhe hundës. Mos harroni qafën tuaj.

3.Serumi I fytyres

Pasi të keni pastruar dhe lagur lëkurën tuaj, tani është koha të aplikoni superstarin, serumin e fytyrës . Eshtë gjithmonë e rëndësishme të lexoni udhëzimet e serumit ose te pyesni me hollesi expertin facial qe ju ka sugjeruar produktin. Disa serume mund të kenë udhëzime specifike për ju. Sasia që ju nevojitet mund të ndryshojë në varësi të lëkurës tuaj dhe produktit të veçantë që keni. Aplikimi standard është 2 pompa ose një sasi me madhësi bizeleje. Nëse keni një formulë pikatore, përdorni 3-4 pika të serumit. Serumi duhet vetëm sa për të mbuluar lehtë lekuren,jo ta rendoje ate. Mos harroni, serumet në fytyrë janë SHUME të fuqishme dhe me përqendrime të larta të përbërësve.

4.Hidratanti

Ndërsa serumet në fytyrë përmbajnë agjentë hidratues, ato nuk kanë për qëllim të zëvendësojnë kremin tuaj të përditshëm ose kremin e natës. Përkundrazi, serumet plotësojnë hidratuesin tuaj dhe secili produkt përfiton shumë nga tjetri. Pasi të keni pritur 5 minuta që serumi të përthithet, aplikoni hidratuesin në fytyrë dhe qafë. Hidratuesi është hapi i fundit dhe prekja përfundimtare që ndihmon të vulosni në serumin tuaj dhe të mbyllni ushqyesit. Gjithashtu ju jep një shtresë shtesë lagështie për të mbrojtur dhe hidratuar lëkurën tuaj për një shkëlqim të butë dhe të ndritshëm.

 

Shpërndaj
Estetika - Probleme.me

Në Probleme.me mund të gjeni gjithçka rreth estetikes dhe kujdesit për lekuren. Mësoni bazat e kujdesit të mirë të lëkurës dhe si të zgjidhni produktet që iu përshtaten llojit të lëkurës suaj. Nëse keni ndonjë sygjerim apo koment na kontaktoni në estetika@rilinde21.sg-host.com