Lart

Si Ndikon Izolimi te Periodat?

Stresi është një ndër faktorët kryesorë që ndikon në ndryshimin e ciklit menstrual, aq më tepër tani që prej disa javësh gjendemi të izoluar në shtëpi. Padyshim që karantina ndikon tek periodat, por si?

Distancimi social, vetmia, ndryshimi në aktivitetin fizik ndikojnë të gjitha në psikologjinë e njeriut.

Stresi është një ndër faktorët kryesorë që ndikon në ndryshimin e ciklit menstrual

Prodhimi i tepërt i kortisolit çliron një hormon që ndikon tek ovulimi, gjë e cila çon në zgjatje të ciklit, shkurtim të ciklit ose dhimbje më të mëdha se normalisht.

Një rritje në nivelin e kortisolit ndërpret ciklin e rregullt hormonal që i duhet trupit për të patur një cikël të rregullt periodash.

Me pak fjalë, gjatë kohës së karantinës do të vini re ndryshime në ardhjen e periodave, por kjo s’vlen për të gjithë sepse çdo trup ndryshon nga tjetri.

Një tjetër faktor i cili kërkon vëmendje është gjumi. Është me shumë rëndësi që gjatë ditëve të periodave të flini mjaftueshëm.

E huazuar.

Ju rekomandojmë këta artikuj:

Ndikimi i Rrezeve të Diellit në Luftimin e Koronavirusit

Si Ndikon Karantina Pozitivisht në Shëndetin tonë Mendor

Shpërndaj
Shëndeti - Probleme.me

Probleme.me fokusohet në shëndetin dhe mirëqenien personale tuajën. Artikuj të shumtë për shtatzëninë, fëmijët, gratë e meshkujt. Nëse keni ndonjë koment, sygjerim apo edhe informacion për ta ndarë me ne na kontaktoni shendeti@rilinde21.sg-host.com